Bad schilderen. Hoe pak je dat nu aan?

Heb je net een leuk antiek bad op pootjes op de kop getikt en ontdek je ineens kleine beschadigingen? Of is je huidige bad licht beschadigd, maar heb je geen budget voor een nieuw bad? Dan is je bad schilderen de oplossing! Een bad verven gaat heel makkelijk, mits je de juiste producten gebruikt. We leggen je graag uit wat je allemaal nodig hebt en hoe je het schilderen van je bad aanpakt!

Image alt text-image

De juiste badkamerverf

De ideale badkamerverf om je bad te schilderen is de Rust-Oleum 9600 kit. Deze 2-componenten polyurethaancoating zorgt voor een perfecte bescherming van je badkuip of zwembad, uitstekend kleurbehoud en is zeer duurzaam. Rust-Oleum geeft een hoogglans afwerking die lijkt op echt porselein of keramiek. Een liter is goed voor het verven van ongeveer 13 m2. Let hierbij wel op dat de de verf in het begin echt spiegelglad is, dus kijk uit dat je niet uitglijd.

De schilderklus voorbereiden

Voordat je begint met je bad schilderen, moet je eerst nog wat voorbereidingen treffen. Lees allereerst de instructies op de technische documentatiebladen van de Rust-Oleum 9600 goed door. Inspecteer het oppervlak hierna grondig en repareer eventuele beschadigingen met een vulmiddel. Gebruik een mengsel van bleek en water om eventuele schimmel te verwijderen. Spoel het oppervlak naderhand grondig af met water. Ontvet het oppervlak daarna met Universol. Ruw het te schilderen oppervlak vervolgens op met Schuurpsons om de laatste kalkaanslag te verwijderen. Spoel het oppervlak nadien grondig schoon om al het achtergebleven stof te verwijderen. Zorg dat het oppervlak goed droog is voordat je verf gaat aanbrengen. Ga tot slot nog een keer met een kleefdoekje over het oppervlak heen om zeker te zijn dat het laatste stof verdwenen is.

Plak vervolgens de randen van het bad en metalen onderdelen, zoals het putje, af met afplaktape.

Bad schilderen, eerst primer laag aanbrengen

Nu kun je echt het bad gaan schilderen! Breng de verf aan met een kleine roller. Voor lastige hoekjes kun je een kwast gebruiken. Wacht minimaal een uur na het schilderen met het aanbrengen van een tweede verflaag. Verwijder de schilderstape een uur nadat de laatste verflaag is aangebracht. Vergeet niet om eventueel een nieuwe kitrand langs het bad aan te brengen. Let op dat je pas na 6 dagen weer water in het geschilderde bad kunt laten stromen!

Aan de slag met de primer Rust-Oleum 9100. Deze gebruiken we in dit verfsysteem als een primer. Rust-Oleum 9100 zorgt voor een perfecte hechting op je stalen- of acrylbad. En voorkomt roest. Daarna kun je het bad afwerken met 1 of twee lagen Rust-Oleum 9600.

Zorg voor een goede ventilatie als je met de Rust-Oleum 9600 en 9100 gaat werken. Dit is erg belangrijk tijdens het werken met dit product. Ventileer de badkamer door een raam open te zetten of een ventilator in de ruimte te plaatsen.

De producten die wij in dit blog beschrijven zijn 2 componenten producten. Dit vergt enige kennis over de verwerking. Roer deel A en deel B los van elkaar goed door met een roerstokje. Zo voorkomen je dat pigmenten van de verf op de bodem van het blik blijven liggen. Voeg aansluitend deel A aan deel B toe en roer dit mengsel voor 2 minuten door. Let op dat je het mengsel binnen 3 uur na het mengen van de twee componenten gebruikt. Het is belangrijk dat de 9100 na 16 uur en binnen 72 overgeschilderd wordt met 9600.

Mocht je vragen hebben over dit verfstysteem kun je ons altijd bellen, mailen of whatsappen.