Barbecue verf: speciaal voor het schilderen van de BBQ

Heb jij al jaren een mooie grote barbecue in de tuin staan, maar is hij ondertussen verkleurd en begint hij wat roestplekken te vertonen? Schrijf hem dan zeker niet af, maar fris hem op met een nieuwe laag barbecue verf. Ook voor doe-het-zelvers die zelf een barbecue bouwen, is BBQ verf ideaal. Doordat een BBQ goed heet kan worden, is reguliere verf niet geschikt om hem (over) te schilderen. Gelukkig is er hittebestendige verf op de markt. Lees alle over de ze speciale verf in dit blog!

Image alt text-image

Speciale barbecue verf van Rust-Oleum

Rust-Oleum heeft een speciale barbecue verf in het assortiment. De Stove & BBQ Paint zit in een handige spuitbus van 400 ml. Voor gemakkelijke applicatie gebruik je tevens de Rust-Oleum Comfort Grip. Breng de hittebestendige spuitverf in dunne lagen op het metalen oppervlak aan. De verf legt een corrosiewerende laag op het metaal voor een duurzaam schilderresultaat. De metaalcoating is bestand tegen temperaturen tot 650ºC en is daarmee perfect voor gebruik op een barbecue. De BBQ verf geeft een matzwarte afwerking.

Andere hittebestendige verven

Ook andere hittebestendige verf van Rust-Oleum is geschikt voor het (over)schilderen van een barbecue. De Rust-Oleum Hard Hat hittebestendige coating is bestand tegen een temperatuur van 600ºC en een kortstondige piektemperatuur van zelfs 750ºC. Naast de handige hittebestendige spuitverf, is er ook een verfblik van deze metaalcoating verkrijgbaar. Deze verf is met een kwast te verwerken. Roer deze verf voor gebruik eerst even goed door. Het voordeel van deze hittebestendige verven is dat ze zowel in zwart (1078) als aluminium (1015) verkrijgbaar zijn. Het afwerkingsniveau van deze verf is mat, net als bij de Rust-Oleum Stove & BBQ Paint.

Zo kun je een barbecue verven

De barbecue verven van Rust-Oleum kunnen worden gebruikt voor het onderhouden en repareren van de barbecue. Ze zijn toepasbaar op goed voorbehandelde en gecoate oppervlakken, precies zoals die van een BBQ. Is je BBQ nog vuil, zit er losse roest op of laat de coating los? Verwijder dit dan eerst met de daarvoor geschikte middelen. Breng de barbecue verf enkel op schone droge oppervlakken aan. De barbecue verven van Rust-Oleum drogen snel. Hoe snel dit precies gaat, hangt onder andere af van de temperatuur en luchtvochtigheid. Check de verpakking voor een tijdsindicatie van de droogtijd van jouw product.