De voordelen van reinigbare muurverf

Een muur met gewone verf is lastig schoon te maken. Gelukkig biedt reinigbare muurverf een uitkomst. De muur is gemakkelijk schoon te maken met een vochtige doek. Ook hardnekkige vlekken van bijvoorbeeld rode wijn, saus en koffie zijn gemakkelijk te verwijderen. De muur blijft gewoon mooi strak en mat, hoe vaak je het oppervlak ook reinigt. Let op dat je de verf hiervoor na het aanbrengen wel 30 dagen moet laten doordrogen voordat dit effect haalbaar is.

Diverse reinigbare muurverven

Er zijn verschillende reinigbare muurverven op de markt. Zo biedt Wijzonol de Extra Reinigbaar Muurverf. Wanneer je deze muurverf gebruikt, verwijder je iedere vlek in een handomdraai met een vochtige doek. Ook Sigma biedt met de Sigma Pearl Clean Matt een reinigbare matte muurverf. Ook deze verf is reinigbaar met water en een zachte doek. Voor hardnekkige vlekken van koffie, thee en wijn gebruik je de Sigma Cleaner. Een andere bekende reinigbare muurverf is er een van Sikkens, de Alpha Rezisto Easy Clean.

Image alt text-image

Extreme test

Om aan te tonen hoe gemakkelijker Sigma Pearl Clean Matt te reinigen is, heeft Sigma vakschilders uitgenodigd voor een extreme test. Ze werden eerst uitgenodigd om een wand met deze reinigbare muurverf te beschilderen. Vervolgens werden ze weer uitgenodigd om het resultaat te bewonderen én te vervuilen! In onderstaande video zie je hoe dat eraan toeging en of ze de muur daarna nog schoon kregen.