Farrow & Ball: California Collection

Farrow & Ball heeft de handen in een geslagen met de Amerikaanse interieur designer Kelly Wearstler. Het doel van deze samenwerking was het creëren van een nieuwe kleurencollectie, The Farrow & Ball: California Collection. Een collectie bestaande uit 8 kleuren geïnspireerd op de kleuren die in Californië te vinden zijn. In dit blog van Verfwebwinkel kijken we zowel naar waar de kleuren vandaan komen als naar een aantal kleur combinaties.

Image alt text-image

Kelly Wearstler

Kelly Wearstler is een bekend gezicht binnen de wereld van interieur design. Ze is de oprichtster van Kelly Wearstler Studio, een bureau dat zich voornamelijk richt op het design van hotels en woningcomplexen. Sinds ze begonnen is als designer, heeft ze vele prijzen behaald. Zo staat ze onder andere in de designer Hall of Fame van het tijdschrift Architectural Digest. Wearstler maakt al jarenlang gebruik van Farrow & Ball in haar projecten wegens de rijke pigmentatie van de verf.

Farrow & Ball CC1: Tar

De kleur Tar is de eerste kleur van de collectie. Tar is een zachte kleur die net van het zwart af is, waardoor het zelfs in een gehele kamer gebruikt kan worden. De kleur is, zoals de naam al doet vermoeden, gebaseerd op het asfalt van de met zon overgoten snelwegen in de Californische woestijn. Tar is goed te combineren met Stoke, Citrona en Faded Terracotta die alle drie ook deel uitmaken van de California Collectie.

Farrow & Ball CC2: Sand

Kleur nummer twee van de California Collection is Sand. Dit is warme wittint met veel diepte en complexiteit. Deze veelzijdig kleur zou beelden van Malibu, met haar bezande stranden en kusthuizen moeten doen oproepen. Sand is moeilijker te combineren met andere kleuren dan dat het geval bij Tar is. Toch kunt u veel bereiken met een palet bestaande uit Sand, Citrona en Stoke.

Farrow & Ball CC3: Citrona

De derde kleur uit de nieuwe collectie is Citrona, een zachte citroen kleur. Deze kleur is geïnspireerd op de citroen bomen die goed gedijen bij het Californische klimaat. Citrona is een aardse en moderne versie van het bekende Chartreuse. Men kan alle kanten op met deze kleur. Zo kan het in een palet met Palm en Sand dienen als semi-neutrale toon terwijl het in combinatie met Tar en Stoke zorgt voor een hoop levendigheid.

Farrow & Ball CC4: Palm

Palm is de vierde kleur die we in dit blog behandelen. Palm is een frisse groentint die rustgevend aanvoelt. Het is bedoeld als uit liefde naar de iconische palmbomen die te vinden zijn aan de skyline van Los Angeles. De kleur heeft een ietwat bleek uiterlijk. Hierdoor is het een representatie van hoe de palmen er in het felle zonlicht van Californië uitzien. Een frisse kleurcombinatie met Palm is een palet bestaande uit Haze en Tar.

Farrow & Ball CC5: Salt

Kleur nummer 5 uit de California Collection is Salt, een frisse wittint zoals Farrow & Ball het zelf omschrijft. De kleur moet men doen denken aan de ziltige lucht die van de oceaan af komt, en de kristallijne witte laag die deze achterlaat. Salt is een hele neutrale kleur die als gevolg hiervan met een grote hoeveelheid andere kleuren gebruikt kan worden. Een potentiële kleurencombinatie zou bijvoorbeeld Salt, Hazy en Palm zijn.

Farrow & Ball CC6: Hazy

Hazy is kleur 6 die we in dit blog behandelen. Hazy is een ingetogen blauw-grijze kleur. Het is geïnspireerd op de dromerige mist die 's ochtends landinwaarts trekt, en het frisse gevoel van een vroege ochtend aan de kust met zich mee brengt. Hazy gaat erg goed samen met de wat zachtere grijstinten en pastel kleuren, een aantal geschikte kleuren om met Hazy te combineren zijn dus Faded Terracotta, Stoke en Palm.

Farrow & Ball CC7: Stoke

De op één na laatste kleur uit de California Collectie is Stoke. Farrow & Ball omschrijft Stoke als een moeiteloze grijstint, om kracht en structuur aan zo goed als ieder palet aan toe te voegen. Op dezelfde manier dat deze kleur dat voor elkaar krijgt op stadsstraten. Stoke is net als Salt een kleur die wegens zijn neutrale karakter een makkelijke kleur zich in bijna ieder palet thuis voelt.

Farrow & Ball CC8: Faded Terracotta

De laatste kleur die we in dit blog behandelen is Faded Terracotta. Deze kleur is geïnspireerd op de kleur die in de zon gebakken bloempotten krijgen. De kleur heeft een een ietwat bleke tint waardoor de kleur een zachte en toch warme aard heeft. Faded Terracotta gaat samen met wat warme wittinten om zo een palet te creëren wat veel weg heeft van wat men rond de mediterraanse zee ziet.

Dit was de California Collectie van Farrow & Ball met daarin 8 nieuwe kleuren! Voor een complete lijst van de kleuren kunt u hier een kijkje nemen, let wel dat schermkleuren af kunnen wijken van de realiteit.