Flamant verf: de top 4 nieuwe kleuren

Flamant is relatief gezien nog een jonkie binnen de verfwereld. Het interieur en verfbedrijf kennen we pas sinds de oprichting in 1978, terwijl het vergelijkbare Little Green al richting haar 300e verjaardag gaat. Ondanks dit verschil in tijd en opgebouwde geschiedenis heeft Flamant zich gedurende mooi tussen de andere grote design verffabrikanten kunnen scharen.

Dit hebben ze onder andere voor elkaar kunnen boxen door met kleur- en interieurtrends mee te gaan. Zo publiceren ze bijna jaarlijks een aantal nieuwe kleuren die ze vervolgens toevoegen aan hun kleurcollectie. Een mooi concept waarmee ze steeds weer nieuw leven in de brouwerij brengen. Voor dit blog gaan we kijken naar een mooie top 4 nieuwe Flamant kleuren.

Image alt text-image

Flamant 261 Altitude

De eerste kleur die we voorbij laten komen is Altitude. Altitude is een een frisse wittint die door Flamant zelf beschreven wordt door ongerepte sneeuw. Dit maakt het de helderste wittint in het gehele Flamant-palet. De kleur is stralend licht en toch zacht, luxueus en toch sober. Het is een tint die echt symboliseert waar Flamant als merk voor staat.

Flamant 263 Arpège

De tweede kleur die we voorbij laten komen in onze top 4 is Arpège. Arpège 263 is een een groentint waarin ook zeker een vleugje blauw te vinden is. Flamant zelf beschrijft het als een melodieus akkoord genomen uit de plantenwereld. Het is een harmonieuze tint die zorgt voor een fluweelzachte, rustige sfeer. Arpège gaat goed samen met de eerdere genoemde kleur Altitude in een mooi gebalanceerd palet.

Flamant 265 Central Court

Kleur nummer drie is wederom een groen-tint: Flamant 265 Central Court. Central Court is een diep, natuurlijk groen dat doet denken aan de grasvelden van het wereldberoemde toernooi van Wimbledon, vandaar de naam van de kleur. De kleur Central Court is van nature verkwikkend en opwekkend waardoor de kleur veelzijdige gebruiksmogelijkheden heeft.

Flamant 268 Dakar

De 4e en tevens laatste kleur die we in dit blog voorbij laten komen is 268 Dakar. Het is een perfecte combinatie van oud oker en camel ardent - hiermee roept Dakar de sfeer van de Sahara op, met haar betoverende luchtspiegelingen. Dakar is een hiermee een mooie zonnetint die warmte en gelukzaligheid uitstraalt.

Dit waren de top 4 nieuwe kleuren van Flamant al weer. Mocht er niets na wens tussen zitten? Dan heeft u nog altijd de mogelijkheid om alle kleuren van Flamant hier te bekijken.