Goudhaantje Futura kwast voor strak besnijwerk dankzij de scherpe punt

Alle Goudhaantje® kwasten zijn vervaardigd van de allerbeste beschikbare grondstoffen. De ambachtelijke vervaardiging door goed opgeleide kwastenmakers alsmede de strenge kwaliteitscontroles gedurende het productieproces garanderen een hoge gelijkblijvende kwaliteit van alle producten.

Image alt text-image

Goudhaantje kwasten worden gemaakt bij Van Dam's Kwastenfabriek BV in Culemborg. Een vooruitstrevende en op ambachtelijke leest geschoeide kwastenfabriek, opgericht in 1928 en reeds vanaf het prille begin gevestigd in Culemborg. Van Dam's Kwastenfabriek BV is door de jaren heen uitgegroeid tot een gerenommeerde fabrikant van kwasten van onberispelijke kwaliteit voor met name de professionele schilder. De Goudhaantje® futura kwasten zullen in de toekomst wellicht de bekende varkensharen kwasten vervangen. Er gaat echter nog niets boven een goede kwaliteit varkensharen kwast voor de verwerking van synthetische lakken, ook voor de nieuwe generatie synthetische lakken VOC 2010 kunt U met de traditionele varkensharen kwasten uit het Goudhaantje® assortiment prima uit de voeten!. Echter goede kwaliteit varkenshaar wordt door uitlopende oorzaken steeds schaarser en derhalve ook duurder.

Maar met Goudhaantje® Futura kwasten hebben we een uitstekend alternatief in huis en bovendien biedt de Goudhaantje® Futura kwast ontegenzeggelijk voordelen bij de verwerking van watergedragen lakken. Wij bevelen aan de kwasten na gebruik uit te spoelen met terpentine en daarna te wassen met groene zeep. Dit voorkomt dat de kwasten hard worden. Daarna hangend of liggend te bewaren.

De kwasten zijn vervaardigd van unieke mix van gemodificeerde polyester vezels. De vezels zijn veerkrachtig en hebben een uitstekend verfopname vermogen. De conische vezels zorgen voor een geleidelijke verfafgifte zodat u iedere gewenste laagdikte kunt aanbrengen. De zeer zachte bovenkant van de vezels van zeer fijne blesjes zorgt voor een streeploos afwerkresultaat. Door de perfect gesloten bolle stand van de vezels kunt u er uitstekend mee besnijden. De kwasten zijn inzetbaar voor de verwerking van vrijwel alle lakken maar bijzonder geschikt voor watergedragen lakken. Wij zetten de voordelen voor u op een rijtje:

√ Voor zowel watergedragen als synthetische lakken.

√ Perfect besnijden.

√ Hoge verfopname.

√ Geleidelijke verfafgifte.

√ Streeploos afwerkresultaat.

√ Gemakkelijk te reinigen.

√ Slijtvast.

√ Gesloten stand van de vezels, ook in water!

De Goudhaantje Futura kwasten worden vervaardigd met behulp van de beste materialen zoals onder andere een beukenhoutensteel en een roestvrijstalen bus.