Hoe kun je glasweefselbehang schilderen?

Glasweefselbehang is het perfecte materiaal voor muren met scheurtjes of kleine beschadigingen. Het behang heeft een mooie structuur die bovendien prima beschermt en camoufleert. Het materiaal is oersterk en werkt brandvertragend. Er bestaan echter wat misverstanden over het behang en het verven ervan. Graag leggen wij je in dit blog uit hoe je glasweefselbehang het beste kunt schilderen.

Image alt text-image

Wat zijn de voordelen van glasweefselbehang?

Laten we eerst beginnen met de voordelen van glasweefselbehang. Het behang bestaat uit fijne glasvezels die op een speciale manier met elkaar worden verweven. Daarna wordt het behang geperst. Dit resulteert in een heel sterk gaas. Het behang wordt daarom vaak gebruikt om beschadigde muren te versterken. Heb je een muur die beschadigd is? Door glasweefselbehang te gebruiken, zorg je ervoor dat het stucwerk niet verder kan afbrokkelen.

Glasvezelbehang heeft natuurlijk ook een decoratieve functie. Het behang is verkrijgbaar in veel verschillende structuren en motieven. Denk bijvoorbeeld aan een ruitstructuur, weefstructuur, visgraatstructuur of een zigzagstructuur. Deze structuren zijn tijdloos! Zeker weten dus dat je met glasweefselbehang nog jarenlang vooruit kunt.

Kun je glasweefselbehang schilderen?

Glasweefselbehang is maar in één kleur leverbaar en dat is wit. Veel mensen denken dat het niet mogelijk is om glasweefselbehang te schilderen. Zij zijn bang dat de structuur van het behang verdwijnt door de verf. Dit is echter niet zo. Glasweefselbehang is juist goed te verven en zal altijd zijn structuur blijven behouden. Sommige soorten glasweefselbehang is zelfs al voorgestreken om zuiging te voorkomen. Let wel, dat je het behang pas na 24 uur drogen kunt overschilderen.

Welke verf gebruik je voor glasweefselbehang?

Nadat je het glasweefselbehang op de muren hebt aangebracht kun je aan de slag met de verfkwast en roller! Niet iedere Muurverf is geschikt voor het schilderen van glasweefselbehang. Kies een professionele muurverf van bijvoorbeeld SPS, Sigma, Wijzonol of Sikkens. Alleen kwalitatief hoogwaardige muurverf is geschikt om te gebruiken bij deze verfklus. De kleurkeuze is eindeloos dankzij de magie van de verfmengmachine.

Hoe kun je glasweefselbehang het beste schilderen?

  • Giet voldoende verf in een verfbak.
  • Zorg voor een gelijkmatige verdeling van de verf op een roller of kwast.
  • Verdeel de muur in denkbeeldige banen.
  • Schilder eerst de randen van de te schilderen vlakken met een kwast.
  • Voor de grotere vlakken gebruik je een vachtroller. Daarbij werk je aan de hand van stroken die je van boven naar beneden rolt. Op deze manier kun je de banen een voor een schilderen.
  • Vergeet niet om de vlakken en banen iets te laten overlappen. Zo voorkom je baanvorming!
  • Over het algemeen zijn er twee verflagen nodig om een goede dekking te krijgen. Al is dit afhankelijk van de kleur, van wit naar zwart heeft soms meer lagen nodig.
  • Dat is het, zo overschildert u glasweefselbehang.

Succes met jouw verfklus! Mocht je graag meer advies willen hebben, laat het ons vooral weten! We helpen je graag.

Alles Voor Glasweefselbehang Vindt U Hier!