Inleiding tot de kleuren van Farrow and Ball

We geven je graag kleurtips voor je schilderklus. Dit doen we aan de hand van de volgende thema’s:

  • Inleiding tot kleur
  • Kleur tips
  • Kleurenschema's

Hieronder lichten we kort toe wat voor informatie je allemaal van ons kunt verwachten

Image alt text-image

1. Inleiding tot kleur

In de inleiding tot kleur geven we een aantal handige tips voor het selecteren van de juiste kleur. Daarnaast adviseren we je om een verfkleur altijd eerst te proberen door middel van een sample pot. Zo kom je niet voor vervelende verrassingen te staan als een kleur toch niet helemaal is zoals je verwacht had.

2. Kleurtips voor je schilderklus

Vind je het moeilijk om een kleur te kiezen? Lees dan onze kleurtips. Heb je er bijvoorbeeld al eens aan gedacht om meerdere kleuren in een kamer te gebruiken? En wat doen koele en warme kleuren voor een ruimte? Je vindt het antwoord op deze en andere vragen in onze kleurtips.

Meerdere kleuren

Gebruik meer dan één kleur in een kamer om extra sfeer te creëren. Wanneer u bijvoorbeeld gebruik maakt van Matchstick No.2013 op de muren, kan String No.8 worden gebruikt op het houtwerk en een sterkere kleur zoals Paw Cat’s No.240 of Mouse’s Back No.40 zou kunnen worden gebruikt op de meubels, de open haard of de boekenkasten.

Koele kleuren

In het algemeen maken koele kleuren een kamer groter en geven een meer formeel uiterlijk aan een kamer. Voor het creëren van een koel kleurenschema, probeert u kleuren zoals Strong White No.2001, Blackened No.2011, Skylight No.205, No.206 green ground, en Paviljoen Gray No.242. Om een kamer groter te laten lijken kiest u voor koele kleuren, maar pas op bij het gebruik van sterke tinten blauw en groen, hierdoor kan de ruimte kil aanvoelen. In normale situaties is een gematigde kleur groen of blauw, zoals Cooking Apple Green No.32, Light Blue nr. 22 of Blue gray No.91 het best.

Warme kleuren

Warme kleuren laten een ruimte kleiner aanvoelen en geven een meer ontspannen gevoel. Als u hiernaar op zoek bent is de keuze oneindig en hoe sterker de kleur, hoe groter het effect. Probeer Picture Gallery Red No.42 Estate Emulsion of, voor de echt durfals, Radicchio nr. 96 in Full Gloss op uw muren. De combinatie van Joa’s White No.226 en Archief No.227 met Dimity No.2008 is ook een aantrekkelijk en warm kleurenschema.

Rustige kleuren

Voor een rustgevende uitstraling kunt u het beste één neutrale kleur gebruiken. Contrasten en sterke kleuren leiden af en nemen het gevoel van rust weg. Als u een enkele kleur kiest, dan kunt u zich veroorloven om iets sterkere tinten te gebruiken zoals Savage Ground No.213, Stony Ground No.211 of Joa het Witte No.226 Dit zijn stuk voor stuk erg populaire kleuren.

Licht en ruimte creëren

Wanneer u licht en ruimte wilt creëren, gebruik dan de lichtste kleur voor het grootste oppervlak. Kies een tint donkerder voor het houtwerk, zo lijken de muren nog lichter.

Kleurbalans

Wilt u dat uw huis van kamer naar kamer mooi overloopt qua kleur, kies dan voor verfkleuren met dezelfde kleurbalans. Sterke kleuren zijn goed, maar denk erover na hoe ze zich tot elkaar verhouden. Zorg ervoor dat u tevreden bent met hoe het van kamer tot kamer overloopt en let op dat de kleuren niet met elkaar botsen. Een Stone Blue No.86 hal die leidt naar een Rectory Red No.217 woonkamer zal goed werken omdat de kleurbalans in evenwicht is.