Is Farrow & Ball verf kindervriendelijk?

Kinderen zijn van nature speels en nieuwsgierig. Even niet opletten en ze klimmen ergens op waar ze niet horen te zitten. Als ouder kan dit de nodige problemen met zich meebrengen. Zeker met oog op verf. Want verf staat nu eenmaal niet bekend als een kindervriendelijk product. Maar is dat wel terecht? Dat is de vraag die we in dit blog behandelen.

Image alt text-image

Verf in het verleden

Kinderen en zeker jonge kinderen willen nog wel eens voorwerpen in de mond nemen die daar eigenlijk niet thuishoren. Denk bijvoorbeeld aan een paal van de ledikant of een speelgoed treintje. Een groot deel van de dingen om ons heen heeft een coating erop zitten. Een coating die in het verleden vaak op basis was van terpentine gedragen grondstoffen. Iets waar u uw kinderen niet mee vertrouwd, er is immers bewezen dat terpentine slecht is voor de gezondheid.

Verf nu

Tegenwoordig is dat anders, een groot deel van de binnenverf is tegenwoordig op waterbasis. Dat is al een hele stap de goede richting in op het gebied van kindervriendelijkheid. Maar nog steeds bevat een groot deel van de verf schadelijke stoffen. Dit geldt niet voor de verf van Farrow & Ball. Dit is de enige verf die in overeenstemming met de Toy Safety Standard richtlijnen geproduceerd wordt. Met deze certificering wordt Farrow & Ball’s indrukwekkende assortiment aan geur- en VOS-arme verf-, primer-, & undercoatproducten nog eens extra onderstreept. Dit benadrukt eveneens de ongeëvenaarde kwaliteit en reputatie van het oer Britse verfmerk.

Interesse in het bestellen van Farrow & Ball verf om een veilige omgeving voor uw kleintjes te creëren? Bekijk dan hier ons aanbod met Farrow & Ball kleuren.