Lacq Vloerolie X10, de vervanger voor Jotun Oxan Olie

Bijna half Nederland heeft een meubel of houtwerk in huis dat behandeld is met Jotun Oxan Olie. Door de nieuwe regelgeving omtrent Vluchtige Organische Stoffen (VOC2010) mag deze oxaanolie sinds 2010 echter niet meer geproduceerd worden. Jotun heeft daarom een alternatief op de markt gebracht: de Oxan Aqua. Dit is de watergedragen variant van de traditionele Jotun Oxan Olie. Maar wat als je liever met een product op terpentinebasis werkt? We hebben dit probleem uitgezocht en niet onbelangrijk: een alternatief product gevonden. Je leest er alles over in dit blog!

Image alt text-image

Alternatief op terpentinebasis voor Jotun Oxan Olie

Er is een alternatief product op basis van Vluchtige Organische stoffen dat wel aan de regels van de VOC2010 voldoet. Het alternatieve product dat over Jotun Oxan Olie aangebracht kan worden, komt van olie- en vernisfabriek Welgelegen van Vliegenthart B.V. in Tiel. Vliegenthart heeft een vloerolie op de markt gebracht die door de doe-het-zelver binnen gebruikt mag worden: de Lacq Vloerolie X10. Deze vloerolie is een blanke, transparante sealer die bestaat uit één component en uiterst krasvast is. Vloerolie X10 zorgt ervoor dat betonvloeren minder stoffig worden, houten vloeren beschermd zijn en ook meubels en dergelijke zijn beschermd.

Wat moet je weten over Lacq Vloerolie X10?

Lacq Vloerolie X10 is een prachtig en uiterst duurzaam product. Het zorgt ervoor dat de ondergrond beschermd is tegen vet en vuil, zodat dit niet in het oppervlak kan doordringen. Hierdoor zijn de met X10 Vloerolie behandelde ondergronden gemakkelijk schoon te houden. Zoals je van een vloerolie als deze mag verwachten, is hij uiterst krasvast. Dit komt door de toegevoegde polyurethaan. Je brengt de vloerolie gemakkelijk aan met een kwast, roller, zachte bezem of verfspuit.

Topproducten van Vliegenthart

Vliegenthart Lacq X10 Vloerolie is één van de prachtige producten van dit kleine Nederlandse bedrijf. Ze besteden bij Vliegenthart veel zorg aan hun producten en kiezen ook hun dealers met zorg uit. Ze leveren naast de X10 vloerolie onder andere ook milieuvriendelijke afbijtmiddelen, traditioneel gestookte jachtlak en speciale olie die veilig is voor het behandelen van houten ondergronden waar je eten op bereid. Stuk voor stuk topproducten. Zo glimt de jachtlak je bijvoorbeeld tegenmoet. Een hogere (of bollere, om in schilderstermen te blijven) hoogglans bestaat er niet!

Ervaar Lacq X10 Vloerolie zelf!

Lacq X10 Vloerolie is een mooi alternatief voor de Jotun Oxan Olie. De Lacq vloerolie is verkrijgbaar in handige gangbare verpakkingsformaten, zodat je vrijwel altijd een geschikte hoeveelheid kunt aanschaffen. Zo houd je niet steeds een half blik over wat je in de schuur te zet om vervolgens te vergeten en alsnog na jaren weg te gooien. Kortom: wij zijn fan van de Lacq X10 Vloerolie! Een mooie aanvulling in de verfbranche. Ervaar het zelf en shop de Lacq Vloerolie X10 online bij Verfwebwinkel!