Muurverf achter het fornuis beschermen tegen vuil en vet

Moet je muurverf achter het fornuis beschermen tegen vet en vuil van de kookplaat of spoelbak? Ja, daar maak je het jezelf wel een stuk makkelijker mee. Als je namelijk geen extra beschermlaag over gewone muurverf aanbrengt, krijg je de keukenmuur minder makkelijk schoon. Paintura heeft speciaal hiervoor nieuwe producten ontwikkeld: Paintura Muraprotect muurvernis . Lees alles over deze beschermlagen voor muren in dit blog!

Image alt text-image

Achterwand keuken verven

Het is tegenwoordig helemaal in om de muur achter de kookplaat of het fornuis alleen met muurverf te behandelen. De achterwand wordt dan dus niet meer betegeld of voorzien van een lelijke glasplaat, maar gewoon geschilderd.

De nadelen van muurverf achter het fornuis

Het nadeel van muurverf in de keuken ten opzichte van tegels en glas was altijd dat een muur minder goed schoon te maken was. Ook bleef muurverf achter het fornuis minder lang mooi dan tegels, glas of rvs bijvoorbeeld.

Keukenmuur beschermen met lak

Een oplossing om muurverf in de keuken te beschermen, is om de keukenmuur te beschermen met vernis, zoals Paintura Muraprotect muurvernis . Paintura Muraprotect muurvernis is een tranparante vernis die niet vergeeld. Paintura Muraprotect muurvernis is mat. Hiermee maak je iedere muur in een handomdraai afwasbaar! SPS Protect Muurvernis is eenvoudig aan te brengen omdat het een 1 component product is. Je hoeft dus niets te mengen zoals met Trae-Lyx Naturel Finish.

Transparante coating voor de keukenmuur

Gelukkig zijn er tegenwoordig speciale transparante coatings voor muren op de markt. Hierdoor hoef je muurverf achter het fornuis niet meer te beschermen met parketlak of blanke PU-lak. De oplossing voor de eerdergenoemde nadelen van muurverf achter het fornuis komt van Bichemie Coatings (de fabrikant van TRAE LYX). Zij hebben twee producten ontwikkeld die zich hier perfect voor lenen: TRAE LYX Naturel Finish en TRAE LYX Mineral Finish.

TRAE LYX Naturel Finish

TRAE LYX Naturel Finish is een onzichtbare matte vernis voor op gladde, niet-zuigende ondergronden die al geverfd zijn met muurverf of latex. Deze stevige vernis voor over muurverf legt een onzichtbare beschermlaag over je geschilderde muur. De vernis is watergedragen, oplosmiddelvrij en bestaat uit een 2-componenten toplaag op polyurethaanbasis. De verharder en de Natural Finish basis vormen samen een supersterke toplaag over je muurverf. Precies wat je nodig hebt om je muurverf achter het fornuis te beschermen. TRAE LYX Naturel Finish is ook te gebruiken als ultramatte afwerklaag voor wanden in een donkere kleur zónder een witte waas achter te laten.

In onderstaande video vertelt collega Robin meer over de TRAE LYX Natural Finish en hoe je deze aanbrengt op de keukenmuur.

Betonlook waterafstotend maken met TRAE LYX Mineral Finish

Naast TRAE LYX Naturel Finish is er ook TRAE LYX Mineral Finish. Mineral Finish is beter geschikt als afwerklaag van minerale ondergronden, zoals kaal beton of stucwerk. Maar ook voor andere zuigende ondergronden als betonciré, betonlook, betonstuc, tadelakt en cementdekvloeren is Mineral Finish de beste keuze. Deze vernis is tevens te gebruiken als sealer voor betonnen vloeren. Van onbehandeld beton blijft altijd stof afkomen, maar met TRAE LYX Mineral Finish is dit verleden tijd. Zo kun je dus ook deze ondergronden afneembaar en reinigbaar maken.

TRAE LYX Naturel Finish of TRAE LYX Mineral Finish

Zowel TRAE LYX Natural Finish als Mineral Finish kunnen dus op de keukenmuur worden gebruikt om deze te beschermen tegen vocht en vuil. Afhankelijk van de structuur en zuiging van de muur kies je voor de ene of de andere vernis. Twijfel je welk product voor jou het beste is? Stel je vraag dan in een reactie onder ons blog en we antwoorden zo snel mogelijk! Je kunt natuurlijk ook altijd even rechtstreeks contact met ons opnemen. Onze contactgegevens vind je hier.