Nieuw in het assortiment: Sigma anti-slip trapverf

Sigma anti-slip trapverf is de nieuwe musthave voor 2018! Met deze nieuwe antislip traplak van Sigma ren, kruip of loop je op je sokken over de trap en traptreden zónder uit te glijden. De trap is een veelgebruikt oppervlak in huis en daarom is het van belang deze met een goede verf en/of lak te behandelen. Naast de antislipverf zijn er meer redenen waarom deze trapverf dé nieuwe perfecte verf is jouw trap! Welke dat zijn? De experts van Verfwebwinkel leggen het uit.

Image alt text-image

Sigma anti-slip trapverf: krasvast en reinigbaar

Het Nederlandse Sigma coatings bracht met de S2U Nova serie al een bijzonder goede kwaliteit trapverf. De nieuwe Sigma S2U Nova traplak is van dezelfde topkwaliteit, maar dan met een handige antislip trap laag. Met de antislip op de trap heb je meer grip wanneer je op sokken de trap op- of afloopt. De Sigma anti-slip trapverf is een keiharde lak. Het is een hoogwaardig, water-gedragen traplak op basis van LTA+-technologie. Hiernaast is de verf goed reinigbaar! Super handig wanneer je bijvoorbeeld met vuile schoenen op de trap hebt gelopen. Om het nog beter te maken is de trapverf krasvast én slijtvast. Zo ziet jouw trap er altijd als nieuw uit!

Antislip trap: Bescherming voor het leven

De Sigma anti-slip trapverf bevat dus de speciale LTA+-technologie. Deze werkt als een echt schild! De verschillende bindmiddelcombinaties creëren dit schild en zorgt dat de lak is beschermd tegen huidvet en dagelijks gebruik. Ideaal dus voor een trap! Vet wat in aanraking komt met de lak kan nauwelijks op de verf inwerken. Al is het vet binnengedrongen in de verflaag, zelfs dan zorgt de LTA+-technologie dat het vet zich niet kan hechten. Hoe dan ook, de lak blijft keihard!

Hoe komt de anti-slip laag in de verf?

Om te zorgen dat de Sigma anti-slip trapverf zorgt dat jij meer grip hebt op sokken op de trap. Stopt Sigma een minuscuul anti-slip korreltje in de traplak. Dat korreltje is zo klein, dat het eigenlijk geen korreltje te noemen is. Het zorgt ervoor dat de verf stroef wordt. Wanneer de verf is gedroogd, kan het zijn dat er een kleine hoeveelheid van deze korrels op het oppervlak liggen. Deze kun je na 24 uur drogen met een vochtige doek eenvoudig verwijderen.

Hoeveel anti-slip verf heb ik nodig voor mijn trap?

Theoretisch gezien heeft de verf een rendement van 10 m²/liter. Dit geldt als je de verf in een laagdikte van 35 µm (micromilimeter) aanbrengt. Natuurlijk kan dit rendement in de praktijk altijd lager of hoger zijn. Dit is afhankelijk van de ondergrond en hoe dik de verf wordt aangebracht. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat de ondergrond zuigt. Ook is het mogelijk een trapleuning verven met deze antislip verf. Door de LTA+-technologie slijt de verf niet, krijg je geen vetvlekken en je hebt meer grip. Natuurlijk heb je dan wel iets meer verf nodig. Wil je zeker weten dat je genoeg verf hebt? Gebruik dan een laagdikte meter.

Vergeling? Ja of nee?

Nee! De Sigma anti-slip traplak is een verf op waterbasis en is voorzien van polyurethaan. Dit zorgt ervoor dat de verf sterker blijft. Wanneer je de trapverf in een lichte kleur of wit bestelt, gaat deze naar verloop van tijd dus niet vergelen.

Hoe schilder ik een trap?

De trap gaat de verf in! Je bent overtuigd van de kracht van de Sigma anti-slip trapverf en gaat aan de slag. Echter kun je in het dagelijks leven natuurlijk niet zonder de trap. Dan hebben wij een hele goede tip voor jou! Schilder niet alle treden in een keer, maar zorg dat je er steeds een overslaat. Zo kun je tijdens het schilderen en drogen de trap nog op en af. Meer tips voor het verven van een trap vind je in ons blog: Hoe schilder ik een trap?