Wat is het verschil tussen Farrow & Ball verf en andere soorten verf?

Farrow & Ball verf wordt veel en vaak geïmiteerd, maar nooit geëvenaard. Je moet er echt een wand mee schilderen om het verschil te ervaren. Maar wat is er dan zo bijzonder aan deze verf?

Farrow & Ball verf heeft een ongeëvenaarde kleurdiepte

De verf van Farrow & Ball heeft een hogere zuiverheid en diepte van kleur. In tegenstelling tot de meeste moderne verffabrikanten gebruikt Farrow & Ball tot 30% meer pigment in ieder blik.

Farrow & Ball verf wordt vervaardigd met gebruik van een combinatie van natuurlijke en synthetische pigmenten. Farrow & Ball gebruikt hoofdzakelijk ijzeroxide in de zuiverste vorm die de verf zijn kenmerkende warme gele- en rode tinten geeft. Voor kleuren uit wit wordt titanium wit gebruikt. Dat is een hele dure grondstof. Sommige grondstoffen worden zelfs exclusief voor Farrow & Ball geproduceerd.

De grondstoffen zijn essentiële componenten van de oker-, omber- en siena tinten. Farrow & Ball maakt gebruik van hoogwaardige toevoegmiddelen en geen synthetische vulmiddelen van een minderwaardige kwaliteit.

Image alt text-image

Exclusief geproduceerd in Dorset

Het gehele productieproces wordt in de fabriek in Dorset uitgevoerd. Hier wordt niet voor derden geproduceerd en Farrow & Ball betrekt ook geen verf van derden. Iets wat zeer gebruikelijk is onder verffabrikanten.

Geen kleurverschil

Er wordt geproduceerd in kleine hoeveelheden en iedere batch wordt grondig geïnspecteerd. Hierdoor is het vrijwel uitgesloten dat er kleurverschil ontstaat tussen batch(aanmaak)-nummers, iets wat zeer uniek is voor verf.