Wat is het verschil tussen Flexa Pure krijtverf, Flexa Pure extra mat en Flexa Pure zijdemat?

Eerlijk is eerlijk: de keuze bij Verfwebwinkel is heel erg groot. En we kunnen ons best voorstellen dat het een beetje overweldigend is. Want welke verf moet je nu kiezen? Krijtverf, mat, extra mat, zijdemat? Als je geen schilder bent, zeggen deze termen je niet misschien precies hoe het eruit ziet. Laten we daarom de verschillen eens bespreken. We helpen je graag met je keuze voor de beste verf.

Image alt text-image

Wat kun je met matte muurverf?

Of je kiest voor matte of glanzende muurverf, is niet alleen een kwestie van smaak. Matte muurverf en glanzende muurverf zijn zo verschillend, dat ook de staat van de muren een rol speelt. Je kunt matte verf makkelijk aanbrengen. Het geeft een rustig effect op je interieur. Heb je een muur met wat oneffenheden? Dan kun je het best matte muurverf kiezen.

Op plekken waar weinig vlekken voorkomen, zoals slaapkamers of plafonds, komt deze soort verf het beste uit de verf. Tegenwoordig zijn er ook afwasbare matte verfsoorten te koop.

Wanneer kies je voor Flexa Pure krijtverf?

Flexa Pure Krijtverf is een krijtmatte verf voor op muren. Je kunt de verf eenvoudig met water verdunnen. De verf zelf is reukloos en dat maakt deze verf heel geschikt voor binnen. Je kunt de verf ook goed reinigen, zonder dat het afgeeft.

Krijtverf is een goede keus als je wilt kiezen voor een authentieke, rustige uitstraling. Of als je kinderen hebt, die alles vuil maken. Je kunt deze verf dan ook met een gerust hart aanbrengen op een kinderkamer.

Flexa Pure Extra Mat voor een grove ondergrond

Flexa Pure Extra Mat is een goede keus als je wilt verven over baksteen, behang, board, gipskarton of schoon metselwerk. Ook kun je het aanbrengen over reeds aangebrachte latex muurverf. Deze extra matte muurverf dekt goed en is waterverdunbaar. Je kunt deze verf het best binnen gebruiken.

Het voordeel van extra matte verf is dat het niet vergeelt en goed te reinigen valt. Ook niet-professionele schilders kunnen deze verf in een handomdraai aanbrengen op een binnenmuur.

Kiezen voor Flexa Pure Zijdemat

Een alternatief voor Flex Pure Extra Mat is Flexa Pure Zijdemat. Ook Zijdemat kun je gebruiken op muren en plafonds van (bak)steen, hard- en zachtboard, gipskarton, latex muurverf en schoon metselwerk. Zijdemat is ook aan te brengen op glad pleisterwerk en glasvliesbehang.

Wil je het mooiste resultaat, dan kun je het best twee lagen Zijdemat aanbrengen. Op die manier bereik je een egaal, fluweelmat eindresultaat.

Image alt text-image

Wat zijn de verschillen?

Het verschil tussen de verschillende soorten verf van Flexa zit vooral in de toepassing. Zo is de ondergrond bepalend voor welke soort verf je kiest. Voor gewone muren kun je bijvoorbeeld kiezen voor een gewone matte muurverf, terwijl je voor baksteen of metselwerk Extra Mat of Zijdemat kunt kiezen. Het voordeel van Zijdemat is dat deze ook aan te brengen is op behang.

Daarnaast is het een kwestie van smaak. Matte muurverf heeft geen glans, terwijl veel andere soorten verf dat wel hebben. Of je een matte of een glanzende muurverf kiest, hangt vooral af van de uitstraling die je voor een kamer kiest.

Je kunt bij het kiezen van de verf ook kijken naar andere factoren. Denk bijvoorbeeld aan de kleurdiepte of aan de duurzaamheid. Wil je dat je verf wel tegen stoten en spatten kan? Moet de verf afwasbaar kunnen zijn? En welke schrobvastheid moet de verf hebben? Het zijn allemaal zaken waar je op kunt letten.

Natuurlijk kijk je ook naar de dekking. Goede muurverf is dik en romig van structuur, maar wel met water te verdunnen. Goedkopere muurverf van lage kwaliteit heeft vaak een meer waterachtige substantie. Met een goede dekking heb je minder verf nodig om de gewenste kleurverzadiging te bereiken.

Misschien kijk je ook om naar het milieu. Je kunt bijvoorbeeld kijken naar het VOS-gehalte. VOS staat voor ‘Vluchtige Organische Stoffen’. Een lager gehalte betekent dat de verf minder oplosmiddelen dan muurverf op oliebasis bevat. Dat is beter voor het milieu.

Tip: maak eens gebruik van een kleurenwaaier

Ben je er nog niet over uit welke verf voor jouw toepassing het best is? Of ben je niet zeker over de kleur? Dan is het een goed idee om een keer de Flexa Pure kleurenwaaier te proberen. Met een kleurenwaaier heb je alle huidige kleuren van Flexa Pure in één handige kleurenkaart en in een handzaam formaat.

Kom je er helemaal niet uit? Vraag dan eens onze experts om hulp. Onze klantenservice staat graag voor je klaar. We geven graag advies, zodat je zeker bent dat je de juiste verf kiest, en dat deze nog jarenlang zal meegaan. Dat is de service die bij Verfwebwinkel hoort.

Image alt text-image