Welke type verfroller heb ik nodig?

Welke type verfroller heb ik nodig?

Wanneer je een muur, wand of plafond gaat schilderen, is de kans groot dat je een verfroller gaat gebruiken. Maar welke soort verfroller, is nog even de vraag. Want er zijn verschillende soorten verfrollers. Wat is het verschil tussen al die verschillende rollers? En welke gebruik je wanneer?

Image alt text-image

Wat is het verschil tussen een kwast en een roller?

Dat een kwast er anders uitziet dan een roller, is overduidelijk. Maar waarom je niet voor elke klus een kwast of voor elke klus een roller kunt gebruiken, is misschien wat minder duidelijk. Eigenlijk zit het verschil ‘m vooral in de toepassing.

Het is logisch dat je met een grote verfroller niet bij naden en kieren kunt komen. Aan de andere kant is het een vervelend karwei om een hele muur met een enkele kwast te schilderen. Met een kwast maak je met muurverf sneller kwaststrepen en met een roller bereik je makkelijker een glad resultaat. Daarnaast werkt een roller sneller vanwege het oppervlak van een roller.

Wanneer een kwast gebruiken?

Een kwast gebruik je vooral voor precisiewerk. Dat ene hoekje waar je anders niet bij kunt, dat kozijn dat heel precies af moet worden gewerkt: een kwast komt voor dit soort werk heel goed van pas. Heb je ergens een balk in geplaatst, dan kun je het best een kwast gebruiken. Staat de balk vrij, dan kun je een roller gebruiken. Bij muurverf gebruik je vaak ook een kwast om de binnenste hoeken af te lijnen met je muurverf.

Wanneer een roller gebruiken?

Je kunt een roller voor de meeste toepassingen gebruiken. Perfect om een hele wand, muur of plafond mee te schilderen. Ook als je een lange, vrijstaande balk moet verven, kun je rustig een roller gebruiken. Grote oppervlaktes worden bijna altijd met een verfroller gedaan. Kleinere oppervlaktes kun je beter met een kwast verven, voor kozijnen en deuren worden vaak ook rolletjes van 10 cm gebruikt.

Image alt text-image

Welke soorten verfrollers zijn er?

Genoeg over de verschillen tussen de kwast en de roller: laten we eens kijken naar de verschillende soorten verfrollers. Ook in de soorten verfrollers zit namelijk een verschil. Wanneer gebruik je welke soort roller?

Viltroller

Een viltroller herken je aan de zachte, pluizige vacht. We gebruiken deze soort roller eigenlijk vooral tijdens het beitsen of schilderen. Je kunt deze roller voor veel verschillende soorten klussen gebruiken. Een muurtje verven, het plafond een kleur geven: allemaal geen probleem voor de viltroller. Met een viltroller verf je met de houtnerf mee, of van boven naar beneden (verticaal schilderen). Bekijk hieronder de Paintura Lucamax Hybride Viltroller.

Tip: voordat je de verfroller gebruikt, moet je de pluisjes er even afhalen. Anders kunnen er pluisjes in de verf blijven zitten. Om dit goed te doen, is het handig om schilderstape over de roller te plakken, en deze weer met de pluisjes te verwijderen. Bij de professionele rollers die er tegenwoordig zijn hoeft dit gelukkig niet meer.

Muurverfroller

De naam zegt het al: de muurverfroller gebruik je bij voorkeur op muren. Deze roller heeft een dikke vacht, waardoor deze goed verf kan overbrengen op muren met structuur of andere oneffenheden. Ook in de soorten muurverfrollers zit weer onderscheid: zo zijn er muurverfrollers voor grovere muren en muurverfrollers voor fijnere muren.

Een muurverfroller met een langharige rol kun je het best gebruiken voor het verven van een gevel. Watergedragen lak kun je dan weer beter aanbrengen met een kortharige rol. Solventgedragen lakken kun je het best overbrengen met een zeer kortharige rol. Kijk goed naar welke soort muurverfroller je nodig hebt. Als je er niet uitkomt, adviseren we je graag. Bekijk hieronder de Paintura Lucamax Muurverfroller Glad.

Schuimroller

Een schuimroller is een roller gemaakt van polyesterschuim. Deze rollers zijn de beste keus voor verfsoorten met alkydhars. Deze harssoort vind je meestal in oplosmiddelhoudende lakken. Het wordt vaak gebruikt voor buitenschilderwerk, zoals het aflakken van kozijnen. Maar deze rollers zijn ook prima binnen te gebruiken. Bekijk hieronder de Paitura Lucamax Hybride Schuimroller.

Nylon roller

Een nylon roller is gemaakt van nylon. Dat is een soepele kunststof, met hele fijne, elastische garens van polyamide. Je kunt deze roller het best gebruiken voor twee componenten producten, watergedragen verven, terpentine verven, epoxylakken en metaallakken. Je kunt de nylon roller in verschillende breedtes en vachthoogtes verkrijgen. Hoe meer structuur er in de ondergrond zit, hoe dikker de vachtdikte moet zijn. Bekijk hieronder de Paintura Lucamax verfroller Nylon.

Andere verfbenodigdheden die van pas komen

Wanneer je gaat werken met rollers, komt een goede verfbak zeker van pas. Hiermee verdeel je de verf goed op de roller. Eigenlijk kun je niet zonder een verfbak verven. Goed om te weten: soms kun je een verfbak en een roller in één koop kopen. Dan heb je dus geen aparte artikelen te bestellen. Dat scheelt weer.

Ben je klaar met de klus? Dan is het handig om gebruik te maken van een Roller Saver. Werk je vooral met kwasten, dan is het handig om een kwastenreiniger of een brushkeeper te gebruiken. Met een kwastontharder zorg je ervoor dat je kwast van goede kwaliteit blijft. In onze categorie ‘kwasten bewaren’ vind je allerlei handige producten.

Vind jouw verfroller voordelig bij verfwebwinkel!

Wanneer je een kwast of een roller gebruikt, en welke soort roller je kiest, hangt vooral af van de toepassing. Kijk goed naar de ondergrond en naar het oppervlak. Grote oppervlakten kun je het best behandelen met een verfroller. Kleinere oppervlakten bewerk je het best met een kwast. Vindt jij het fijner om met een kwast of roller te werken? Laat het ons weten in de reacties!

Gebruik niet zomaar een roller, maar verdiep je in de verschillende soorten rollers. Zo kom je tot het mooiste eindresultaat. We begrijpen dat al die verschillende rollers best verwarrend kunnen zijn, als je nog niet zo vaak geschilderd hebt. Geen probleem: onze experts weten alles van rollers en kwasten. Stel ze gerust een vraag via onze klantenservice of bekijk het verfroller schema van Anza. Samen zoeken we de beste producten uit, en zorgen we ervoor dat je ze morgen al in huis hebt!

Image alt text-image