‘Wild Wonder’ Sikkens kleur van het jaar 2023

Voor de 20e keer roept AkzoNobel de kleur van het jaar uit. Jaarlijks komen internationale design experts samen om wereldwijde trends en ontwikkelingen te bespreken voor het komende jaar, op basis daarvan is de kleur van het jaar 2023 tot stand gekomen. Met sterke focus op de natuur is de Sikkens kleur van het jaar 2023: ‘Wild Wonder’. Wil jij meer weten over deze nieuwe trendkleur? In deze blog vertellen wij er alles over.

Image alt text-image

Hoe komt de kleur ‘Wild Wonder’ tot stand?

Wild wonder is een bijzondere kleur die helemaal in het teken staat van de natuur, het is een positieve kleur die ons verbindt met de natuurlijke elementen. De natuur heeft een helende kracht met een positieve werking op de mentale gezondheid van de mens. De kracht en magie van deze natuurlijke eigenschappen zien wij dan ook terug in de kleur van het jaar ‘Wild Wonder’.

Net als elk jaar heeft Sikkens een groep internationale design experts gevraagd om met hun kennis en inzichten de nieuwe trends voor 2023 te identificeren. Hieruit is gebleken dat de natuur centraal staat binnen de nieuwste stijltrends van de aankomende jaren. Niet alleen de kleur van het jaar hebben zij toegewijd aan de natuur maar het gehele bijbehorende kleurenpalet is een afspiegeling van de manier waarop wij leren van de natuur. De aarde is de bron van alles en daarom willen we met de kleur van het jaar 2023 iedereen de wondere wereld van de natuur in huis laten ervaren.

Sikkens Lush kleurpalet 2023

Het ‘Lush’ kleurenpalet van 2023, waarin de kleur ‘Wild Wonder’ centraal staat vertelt een eigen verhaal, namelijk dat van kalme en opbeurende tinten van bossen en bosgrond. Groene zachte kleuren en neutrale tinten die gecombineerd worden met Wild Wonder zorgen voor een subtiele en comfortabele omgeving met een herstellende werking. Al deze combinaties zorgen voor een geruststellende sfeer. Naast het ‘Lush’ kleurenpalet, heeft Sikkens nog drie andere kleurpaletten samengesteld. Deze kan je vinden op Sikkens.nl.

De kleuren die terugkomen op het ‘Lush’ kleurenpallet zijn Misted Grey, Wild Wonder, Silver Mauve, Airy Foliage, Violet Whiff, Grungy Roots, Fresh Daylight, Soothing Moss, Blue Glaze en Dark Tulip.

‘Grungy Roots’ is ook een kleur uit het kleurenpalet ‘Lush’. In de foto is te zien dat Wild Wonder samen met Grungy Roots in combinatie met alle planten een zeer rustgevende omgeving creëert die ideaal is om in te wonen. Meer weten over de kleurentrends van 2023? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief.

Image alt text-image

‘Wild Wonder’ combineren met je interieur

Als er gekeken wordt naar de interieur trends en ontwikkelingen van 2023 zien we de terugkeer van houten meubels, duurzaamheid, recycling en vintage. Daarmee komt er een eind aan de industriële stijl met een strakkere en koudere uitstraling. De uitstraling van de natuur is weer helemaal hot. Dat betekent ook dat we een heleboel planten zullen terugzien in de interieurs van 2023.

Vergelijkbaar is de fashion wereld, waarin het thema ‘groeien’ centraal staat. Dit thema houd in dat de mens zich gaat focussen op persoonlijke groei, maar daarmee willen we ook vriendelijker zijn voor onszelf en de aarde. Een belangrijk aandachtspunt en prioriteit in de toekomst zal duurzaamheid zijn.

Wild Wonder sluit perfect aan op de interieur- en fashion trends van 2023, vanwege de natuurlijke aard van de kleur Wild Wonder en het gehele Sikkens kleurenpalet. Met de Sikkens kleurentrends van het jaar 2023 maak je die natuurlijke look van je woonkamer helemaal af!

Verkrijgbaar bij Verfwebwinkel

Bestel jouw Sikkens kleur van het jaar bij Verfwebwinkel en ontvang de verf de volgende dag al in huis. Wilt u dezelfde dag al aan de slag gaan dan kunt u uw bestelling ook afhalen bij ons filiaal.

Nog niet zeker over welke kleur je wilt? Wij kunnen elke kleur op maat voor je mengen. Heb je nog andere vragen? neem dan gerust contact op met ons voor een professioneel advies.

Verfwebwinkel is een officiële dealer van Sikkens en nog vele andere verfmerken. Bekijk ons assortiment om te zien welke merken wij nog meer verkopen.

Image alt text-image