Zo schilder je een strakke lijn op de muur

Het is vaak knap lastig om een contrasterende kleur op de muur strak af te werken. Zeker een muur waar structuur in zit, zoals muren van spachtelputz, zorgen bij veel mensen voor kopzorgen. Een strakke lijn schilderen met contrasterende kleuren op de muur is dan ook vakmanschap. Met een simpel trucje lukt jou dit voortaan ook!

Goed afplakken is key

Om te beginnen maak je de muur vrij van spullen. Dek de vloer af met stucloper, papier of oude lakens. Vervolgens plak je de muur af met een goede kwaliteit afplaktape, zoals de Fineline-tape 3301 van het merk Kip. Met deze schilderstape zorg je voor de scherpste verfranden. Plak de tape een paar millimeter van de muur af en druk hem goed aan.

Image alt text-image

De truc voor een strakke lijn op de muur

Als het goed is heb je een paar millimeter ruimte gelaten tussen de schilderstape en de muur. Deze ruimte gebruik je om een kitrand aan te brengen. Gebruik hiervoor een overschilderbare kit die niet craqueleert, zoals de Acryl anti-crack kit van Den Braven. Je hoeft maar een heel dun randje kit aan te brengen. Zo voorkom je ook dat er kit onder je schilderstape gaat zitten. Veeg de kit vervolgens uit met je vinger, zodat er niet te veel blijft zitten.

Tip! Zorg dat je voor het kitten al je schilderspullen klaarzet. Doe de verf in een emmer met verfrooster en leg je rollers klaar. Zo kun je direct na het kitten gaan schilderen.

Strakke lijn schilderen

Na het afkitten van de randen, kun je direct de randen van de muur schilderen. Gebruik hiervoor een kleine roller, bijvoorbeeld de Anza Antex Platinum muurverfroller. Deze verfroller zorgt voor een glad schilderresultaat op een gladde muur. Zorg dat je de eerste rand die je met de roller hebt gezet nog een keer deels overlapt. Zo voorkom je strepen op je muur. Wanneer je de randen van de muur hebt geschilderd, kun je de tape van de muur en het plafond verwijderen. Laat de tape op de grond en de stucloper nog even liggen om verfspatten op de vloer tijdens het schilderen van de rest van de muur te voorkomen.

Tip! Trek de tape in een hoek naar buiten voor een mooie strakke lijn.

Contrasterende muur schilderen

Nu kun je de rest van de muur met een grote Anza verfroller schilderen. Dit gaat het gemakkelijkst wanneer je hem op de Anza verfstok klikt. Klaar? Dan kun je de schilderstape aan de onderkant van de muur verwijderen. Nu is je contrasterende muur af en strak afgewerkt!