Zwarte gepotdekselde planken geven een authentieke uitstraling

Zwarte gepotdekselde planken roepen bij iedereen de echte Oud Hollandse uitstraling op, die je kent van de schuren bij een boerderij of in een Hollands vergezicht. Mijn hart gaat daar in ieder geval sneller van kloppen. Er is veel meuk te koop bij tuincentras en bouwmarkten op dit gebied. Over het algemeen producten van een twijfelachtige kwaliteit. Als je topkwaliteit wilt en een duurzaam resultaat dan kun je het beste Natuleum van Lacq gebruiken. Die geeft de echte Oud Hollandse uitstraling die je van zwarte gepotdekselde planken kunt verwachten. Dat diepe bruin/zwarte, dat is de echte authentieke Oud Hollandse look!

Image alt text-image

Planken

Zwarte gepotdekselde planken geven de echte Oud Hollandse look, maar hoe doe je dat eigenlijk? Dat is heel eenvoudig als je weet wat je nodig hebt. Het begint eigenlijk al met de planken. Je kunt planken kopen die speciaal geschaaft zijn zodat je er gemakkelijk mee kunt 'potdekselen'. Dat is eigenlijk het makkelijkste. Vaak zijn dit ook wat ruwer geschaafde planken, maar dat geeft helemaal niets, dat hoort erbij. Als je door de jaren heen de planken blijf beschermen met Natuleum wordt dit vanzelf minder ruw. En doordat het ruw is hecht de verf straks makkelijker.

Schilderen van planken

Nieuwe planken kun je gelijk gaan schilderen, een grondverf of voorbehandeling is niet nodig. Ook als je bestaande planken hebt waar nog echte ouderwetse teer of carbolineum op zit kun je hier gelijk met Natuleum van Lacq overheen. Natuleum is een echt Hollands product dat bij Vliegenthart gemaakt wordt in Tiel, en wel op klassieke wijze. Lacq Natuleum is een ambachtelijk gestookt product dat bestaat uit natuurlijke hars en lijnolie. Geen chemische toevoeging om het sneller te laten drogen, gewoon een degeljik en eerlijk product van Hollandse bodem. Dat geeft die natuurlijke diep bruin zwarte kleur die we kennen in ons Hollandse landschap. Doordat Natuleum geen chemische toevoeging bevat blijft er na droging dus 100% vaste stoffen achter op de gepotdekselde planken. Dat geeft dus 100% bescherming!

Wat heb je nodig om aan de slag te gaan:

  • Blokkwast (altijd in de richting van de nerf strijken)
  • Kleine platte kwast voor de zijkantjes
  • Afdekfolie
  • Lacq Natuleum (1 liter voor 6M2)

Wat zijn de Voordelen van Lacq Natuleum:

  • 100% ademend
  • Vochtwerend
  • Droogt volledig mat op
  • Bruin/Zwarte diepe kleur met lang kleurbehoud
  • Kan direct op kaal hout of op bestaande teer en carbolineum lagen
  • Duurzaam, authentiek en ambachtelijk gemaakt