De Boonstoppel Nederlandse Stad- en Streekwaaier is een kleurhistorische kleurenwaaier

De nieuwste kleurenwaaier van Boonstoppel De Nederlandse Stad- en Streekwaaier bevat historische kleuren van Nederland door de eeuwen heen. Boonstoppel verf, bekend van traditioneel gemaakte verf en historische kleuren die al eeuwen met Nederland verbonden zijn. De echte toppers binnen het Boonstoppel assortiment is de Boonstoppel Garantie Exqua d'Or Hoogglans. Boonstoppel verf staat al sinds de oprichting in 1890 garant voor schildersvakmanschap.

Boonstoppel verf heeft de ambitie om ouderwetse kwaliteitsverf te leveren met een historisch kleurenpallet. De Boonstoppel Nederlandse Stad- en Streekwaaier geeft inzicht in de pigment- en verfgeschiedenis en in het karakteristieke kleurgebruik in steden en streken in Nederland. Iedereen die wil voortbouwen op het unieke karakter van onze historie kan niet zonder deze prachtige waaier. Het is een must-have voor eigenaren en beheerders van Rijks- en Gemeentelijke panden. De Boonstoppel Nederlandse Stad- en Streekwaaier bevat 164 kleuren die in Nederland zijn toegepast en nog steeds worden gebruikt.

Image alt text-image

Eerste deel

De Boonstoppel Nederlandse Stad- en Streekwaaier bestaat uit twee delen. Het eerste deel, Stad, laat zien hoe de kleuren in een stad zijn gevolueerd tot wat ze nu zijn. Steden hebben in de loop der tijd altijd een enorme aantrekkingskracht gehad op allerlei mensen en etniciteiten. Dit is duidelijk terug te zien in het kleurgebruik.

Tweede deel

Terwijl een stad zich ontwikkeld, blijft op het 'platteland' alles bij het oude. Het tweede deel van de De Boonstoppel Nederlandse Stad- en Streekwaaier gaat over het kleurgebruik in de streken en platteland van Nederland. Het gaat vooral over het verschil van hier en daar. Maar het blijven traditionele kleuren vak met twee of drie gecombineerd.

Alle kleuren in de Boonstoppel Nederlandse Stad- en Streekwaaier zijn verkrijgbaar in bijna alle Boonstoppel producten. Dit is werkelijk een prachtige waaier. Een must-have voor iedereen in het vak! De waaier verteld een stukje Nederland door de eeuwen heen. Maar het verteld ook de oorsprong van de kleur en dat maakt deze waaier uniek en authentiek!