Latex verwijderen van buitenmuur met afbijtmiddel

Latex verwijderen van een bakstenen muur lijkt een hele klus. Met afbijtmiddel is het echter zo gepiept. Wie met afbijtmiddel werkt, moet zich echter wel goed beschermen. Ook moet je weten welke stappen je precies moet doorlopen voor het verwijderen van muurverf van een buitenmuur. In dit blog lees alles over verf verwijderen dus lees snel verder!

Image alt text-image

Fluxaf Green afbijtmiddel

Voor latex verwijderen van een bakstenen muur helpt eigenlijk maar een ding: een afbijtmiddel voor muurverf. Een goed afbijtmiddel hiervoor is Fluxaf Green. Dit is een zeer effectief afbijtmiddel dat bovendien milieuvriendelijk is. Perfect voor deze klus!

Veilig werken met afbijtmiddel

Werken met afbijtmiddel dient secuur te gebeuren. Hoewel Fluxaf Green absoluut een veilig te gebruiken middel is, zijn maatregelen ter persoonlijke bescherming noodzakelijk tijdens het aanbrengen van dit product.

Bescherm de ogen met een gesloten veiligheidsbril. Draag daarbij beschermde kleding om direct huidcontact met het afbijtmiddel te voorkomen. Vergeet ook geen lange handschoenen aan te trekken. Tevens wordt het dragen van een mondkapje aangeraden om inademing van het middel tegen te gaan. Bovendien is het aan te raden om de ondergrond af te dekken om vlekken te voorkomen.

Verf verwijderen van vervuilde muur

Als de muur vervuild is, is het belangrijk deze eerst schoon te maken met een borstel en een hogedrukreiniger. Op een schone muur kan het afbijtmiddel namelijk beter zijn werk doen. Smeer de muur vervolgens in met afbijtmiddel. De inweektijd van het middel is moeilijk te voorspellen. Dit hangt af van verschillende factoren, zoals de kwaliteit van de muurverf, de leeftijd, et cetera. Zie je geen verandering aan de muurverf of zie je het afbijtmiddel 'opdrogen'? Breng dan meer afbijtmiddel op de muurverf aan om de verf te verwijderen.

Wanneer kun je de latex los steken?

Als je ziet dat de muurverf los krult of week wordt, dan weet je zeker dat het afbijtmiddel zijn werk goed heeft gedaan. Spuit de muur dan schoon met een hogedrukreiniger. Borstel de muur daarna goed na. Zijn er hardnekkige plekken die niet loskomen? Herhaal dan de eerste stappen met afbijtmiddel voor muurverf.

Zorg ervoor dat je de muur naderhand altijd goed na wast zodat er geen afbijtmiddel op de muur blijft zitten. Zo, de verf is verwijdert en je muur is weer schoon! Je kunt zelfs niet eens meer zien dat er muurverf op heeft gezeten. Voor een minder resultaat doen we het natuurlijk ook niet!