Met welke kleur beits van Wijzonol fleur jij de tuin op deze lente?

Nu de zon zich steeds vaker laat zien, staan we te popelen om weer naar buiten te gaan. De tuin in! Dit is het moment om klusjes in de tuin op te pakken, zodat de tuin er weer mooi bij ligt voor het komend voorjaar. Een van die klusjes is; het beitsen van hout in de tuin. Want het beitsen van tuinhout verfraaid en beschermt het hout. Maar welke kleuren beits zijn er? En hoe breng je beits aan? Wij vertellen je graag meer over de toffe Wijzonol beits kleuren in ons assortiment en welke roller kunt gebruiken om deze aan te brengen.

Image alt text-image

Transparante beits of dekkende beits?

De eerste keuze waar je voor staat is of je kiest voor transparante beits of dekkende beits. Deze opties geven verschillende uitstralingen aan het hout. Daarnaast geven ze ook in iets andere mate bescherming aan het hout. Hoewel beide varianten worden opgenomen door het hout en vochtregulerend zijn, laat een transparante beits meer UV-stralen door. Hierdoor beschermt een transparante beits net wat minder goed tegen de zon dan een dekkende beits. Een transparante beits laat wél de natuurlijke houtnerf zichtbaar waardoor de natuurlijke charme van het hout behouden blijft. Ga je dus voor meer bescherming of een natuurlijke look?

In ons assortiment Wijzonol tuinbeits hebben we een hoop mooie kleuren. We geven graag wat ideeën en inspiratie voor hoe je deze kleuren kunt gebruiken

Populaire kleuren: zwarte beits of antraciet

Zwarte beits of tuinbeits in een antraciet kleur zijn helemaal trendy op dit moment. Deze kleuren worden veel gekozen en zie je steeds vaker terugkomen in tuinen. Zwart en antraciet zorgen er zeker voor dat het hout in de tuin opvalt. Erg mooi voor gebruik op de schutting of een tuinhuis. Een andere toffe optie is om de donkere beits te combineren met een lichtere natuurlijke kleur, voor een speels contrast in de tuin.

Natuurlijke houtkleuren voor een natuurlijke uitstraling

Voor extra contrast in combinatie met zwarte beits óf omdat je gewoon fan bent van de natuurlijke uitstraling, hebben we ook een hoop houtkleurige tuinbeitsen in ons assortiment. Van neutraal eiken tot een warm mahonie of zelfs een blanke transparante beits. Deze natuurlijke kleuren zijn mooi om toe te passen op al het hout in de tuin, van schutting tot pergola tot tuinmeubels. Je geeft het hout gemakkelijk een mooie natuurlijke afwerking.

Bekende Ral Kleuren

Ook de populaire Ral kleuren zoals Ral 9001 of Ral 9010 zitten in ons assortiment Wijzonol tuinbeitsen. Deze kleuren zijn een chique keuze voor in de tuin. Dit zijn twee van de populairste witte kleuren. Ral 9001 wordt ook wel crème wit genoemd en Ral 9010 wordt ook wel zuiverwit genoemd. Deze kleuren in een dekkende tuinbeits zullen heel mooi staan op een tuinhuis of op tuinmeubels. Een andere mooie optie voor het gebruik van deze kleuren is om ze aan te brengen op details of bepaalde delen van het tuinhout die je wil laten opvallen, in combinatie met een natuurlijke kleur beits. Zo creëer je een lichte en natuurlijke look in de tuin.

Hoe breng je beits aan?

Als je dan een leuke kleur hebt gekozen moet je deze ook nog aanbrengen. Maar hoe breng je beits aan op jouw tuinmeubels, schutting of pergola? Dat is deels afhankelijk van de beits die je kiest. Daarom geven we bij Verfwebwinkel altijd zoveel mogelijk informatie over de applicatie in onze omschrijvingen. De meeste beits kun je gemakkelijk aanbrengen met een kwast of roller. De keuze tussen kwast of roller ligt aan het oppervlak wat je wil beitsen. Tuinmeubels met veel hoekjes en randjes beits je het makkelijkst met een kwast, maar bij een schutting met grote delen werk je het fijnst met een roller. Wij raden hiervoor de Paintura 5-delige Beitsset aan, deze set is geschikt voor alle soorten beits.