Ook in de nazomer kun je nog prima buiten schilderen

Buiten dalen de temperaturen en stijgt de vochtigheid. Na een mooie nazomer en herfst wordt je als je buiten gaat schilderen nu geconfronteerd met sterk wisselende verwerkingscondities. Gevolg; problemen met droging van de grondverf en aflak.De problemen met droging op houtreparatiemiddelen zijn groter dan op kaal hout.

Verffabrikanten hebben hiervoor een oplossing voor bedacht. Gebruik eerst een primer, te bestellen in alle kleuren. De primer is op basis van gemodificeerde alkydhars. Primer droogt en hecht sneller zeker houtreparatiemiddelen en vormt een geschikte ondergrond om overgeschilderd te worden met een passende lak, hoogglans of zijdeglans

Het is wel raadzaam om bij het bestaande schilderwerk alleen kaal hout en epoxy reparatieplekken te behandelen (isoleren) met de Sikkens Rubbol Primer Extra. Na deze eerste laag Sikkens Rubbol Primer Extra, breng je een tweede laag aan van Sikkens Rubbol SB of Sikkens Rubbol XD High Gloss.

Image alt text-image

De prestaties van het totale systeem en die van de afwerklaag worden hierdoor niet nadelig beïnvloed. De body blijft goed en de glans schiet niet weg in de onderliggende laag. Dit gebeurt wel op de snelgrond, dus hiermee niet voorlakken!

Ga nog snel aan de slag met het buitenschilderwerk voordat het straks echt winter wordt!