Verfafbijtmiddel die de verf laat verschrompelen

Verfafbijtmiddel die zijn werk doet zoals verfafbijtmiddel dat vroeger ook deed. Is die er eigenlijk nog wel?? Jazeker die is er nog steeds! En bij Rust Oleum produceren ze dat afbijtmiddel. Dat is nog de ouderwetse kwaliteit die we gewend zijn. Want 'vroeger' smeerde je verfafbijtmiddel op je kozijn en je zag de verf er gewoon afkrullen. Soms ging de verfafbijt wel door drie lagen verf heen. Dat is bij veel soorten verfafbijt al lang niet meer.
Verfafbijtmiddel wat je tegenwoordig kunt kopen is erg milieu vriendelijk geproduceerd en samengesteld volgens richtlijnen van de Europese Unie. Daar is natuurlijk niets mis mee maar wat we zien is dat veel soorten hun krachtige werking zijn verloren als gevolg van het ontbreken van het schadelijke methyleenchloride. Methyleenchloride was vroeger de bijtende stof in verfafbijtmiddel en mag niet meer gebruikt worden.
Rust Oleum heeft kans gezien een verfafbijtmiddel te ontwikkelen die de goed werkende eigenschappen van vroeger heeft en voldoet aan de huidige milieuwetgeving. Zij produceren thans een “Groen Verfabijtmiddel” met een zeer effectief verf oplossend- en opwerkend vermogen.

Image alt text-image

Hoe ga je te werk?

Het materiaal heeft een geleiachtig karakter, wat je dik op kunt brengen met een langharige wegwerpkwast. De kwast mag geen kunstofharen bevatten, deze gaan ook verschrompelen door de afbijt. Dus dik opbrengen, niet te vaak doorheen strijken en 15 minuten (afhankelijk van omgevingstemperatuur enz) zijn werk laten doen. Daarna de verfkrullen met schrapper en of plamuurmes verwijderen. Ondergrond na het afbijten zorgvuldig afwassen met schuurspons en lauw water. Doe je dit niet goed ontstaan er hechtingsproblemen met de daarna aan te brengen verflagen. Na droging kun je beginnen met schilderen.

Tips van Verfwebwinkel:

  • Maak een nieuwe bus afbijtmiddel voorzichtig open of sla met een hamer en spijker een gaatje in het deksel zodat de druk uit het blik gaat.
  • Breng het materiaal dik aan en blijf er niet doorheen strijken. Het oplossende middel verdampt en het materiaal verliest zijn kostbare werking!!
  • Gebruik geen kwasten met synthetische haren, dus wel ronde of platte kwasten met “varkens- en of paardenhaar” er in verwerkt.
  • Gebruik handschoenen en rook geen sigaret of iets dergelijks.
  • Verreweg de meeste soorten verf zijn te verwijderen.
  • Let op de prijs / kwaliteit. Je gooit het tenslotte na gebruik weg.
  • Groene Verfafbijt van Rust Oleum is biologisch afbreekbaar en kan dus “ in de kliko” .
  • Hard geworden verfkwasten worden weer bruikbaar na een poosje in de Groene Verfabijt te hebben gestaan.
  • Ook geschikt voor het verwijderen van lijmresten, bijv. na vloerbedekking op de trap te hebben verwijderd.

    Succes met je klus!!