Prijs

Voorstrijk voor muurverf

Sta je op het punt om je muren een frisse look te geven? Dan kom je zeker de term voorstrijk muurverf tegen. Voorstrijk zorgt ervoor dat je muur minder zuigt, wat resulteert in een mooiere dekking en besparing op muurverf. Hieronder lees je alles over de praktische toepassing!

Waarom voorstrijken essentieel is

Voorstrijk muurverf is een must op muren met een zuigende werking, zoals stucwerk, beton en gipsplaten. Dit middel vermindert deze zuigende werking en verbetert de hechting van de verf. Zo vermijd je vlekken en kleurverschillen.

Soorten voorstrijkmiddelen

Er zijn twee soorten voorstrijkmiddelen: transparante en dekkende. Transparante voorstrijk zoals Paintura MuraFix verbetert vooral de hechting, terwijl dekkende voorstrijk zoals Paintura Muraprim een betere dekking biedt.

Hoe breng je voorstrijk aan?

Het aanbrengen van voorstrijk kan met een blokkwast of roller. Begin altijd onderaan de muur en werk naar boven om druppels te vermijden. Gebruik een brede roller zoals de Paintura Lucamax voor een gelijkmatig resultaat.

Tip voor een succesvolle klus

Controleer altijd of je muur voorstrijk nodig heeft. Maak de muur nat; als het vocht erin trekt, heb je voorstrijk nodig. Gaat het vocht niet in de muur, dan kun je direct met muurverf aan de slag. Succes met je project!