Rust-Oleum 9100 Epoxycoating kan tegen roest en water!

Rust-Oleum 9100 Epoxycoating heeft een hoog gehalte roestwerende pigmenten, je zult de roest daardoor ook niet snel terug zien komen. Een klein beetje roest op het staal is niet erg, want Rust-Oleum 9100 Epoxycoating kan direct over roest heen worden geschildert. Het is belangrijk dat je het staal met de hand ontroest met een staalborstel. Machinaal ontroesten is niet nodig.

Image alt text-image

Roestwerende epoxycoating

Als je staal met de hand kunt ontroesten hoef je dus niet perse een primer aan te brengen. Zit er veel roest op het staal, gebruik dan 9169 Epoxy Roestprimer. Deze primer stopt het oxidatie proces. Heb je gegalvaniseerd staal gebruik dan de 9170 epoxymetaalprimer. Met deze primer heb je extra hechting op gegalvaniseerd staal, altijd een moeilijke ondergrond.

Waarom Rust-Oleum 9100 Epoxycoating?

Het grote voordeel van deze epoxycoating is dat je in 1 keer een dikke laag aan kunt aanbrengen, wel tot 125µm dik. Dit heeft als voordeel dat je een arbeidsgang uitspaart en toch het metaal duurzaam beschermt. Ook biedt Rust-Oleum 9100 Epoxycoating goede bescherming bij contact met sterke chemicaliën, zuren, basen en oplosmiddelen; regelmatig morsen en chemische reiniging en hoge vochtigheid. Je kunt Rust-Oleum 9100 Epoxycoating in vrijwel iedere kleur laten mengen en is na 16 uur overschilderbaar.

Waar kun je nog meer met 9100 epoxycoating?

Naast dat 9100 Epoxycoating goed bestand is tegen roest, kan het ook gebruikt worden in vochtige ruimtes en zelfs direct in contact staan met water. Dit maakt deze coating uitermate geschikt om in de badkuip te gebruiken. Over het schilderen van een badkuip met behulp van 9100 Epoxycoating hebben we een blog geschreven. Klik op de knop hieronder om dit blog te bekijken.

Bekijk hier het blog over badkuip schilderen!

Tip van Vakman

Wil je Rust-Oleum 9100 Epoxycoating extra beschermen tegen slijtage en UV-licht? Breng dan nog een toplaag aan met Polyurethaan coating, de Rust-Oleum 9200. Dit maakt de epoxycoating nog sterker en slijtvaster.