Schilder hacks en handigheidjes: voor, na en tijdens het schilderen

Rommelige randjes en hoekjes, verfspetters op de vloer en knapperige kwasten. Tijdens het schilderen kun je tegen een hoop frustraties aanlopen. Daarom hebben we in ons assortiment een hoop handigheidjes om je hierbij te helpen. In dit blog laten we graag zien hoe je deze frustraties kunt oplossen of voorkomen.

Image alt text-image

Handigheidjes voor het afplakken voor een schilderklus

Je staat helemaal klaar om aan een verfklus te beginnen. Zorgvuldig plak je alles af. Al een hele klus op zich. Je gaat aan de slag met je verf en rollers en kwasten. Aan het eind van de klus kijk je trots naar je werk. Totdat je de tape eraf haalt.Hoe voorkom je dat je de tape per ongeluk een beetje scheef plakt en dat er toch verf onder komt? Wij raden hiervoor de volgende producten en hulpmiddelen aan. Onze beste kwaliteit schilders tape: de gele Kip tape 3308. Deze tape hecht erg goed, maar is toch gemakkelijk te verwijderen. Daarbij gebruik je een kit om de randjes super strak te maken. Hiervoor raden wij de Anti-Crack kit van Den Braven aan. Deze kitrand kun je vervolgens met je vinger mooi afstrijken. Mocht dat niet lukken of wil je zeker zijn van een strakke kitrand, dan kunnen de afstrijkrubbers van Fugenmeister je hierbij helpen. Als je meer wil weten over hoe je deze kit gebruikt voor een strakke rand kun je dat lezen in de blog: ‘’Zo schilder je een strakke lijn op de muur’’.

Image alt text-image

Een strakke lijn schilderen zonder afplakken

Als afplakken toch niet jouw ding is, hebben we de Friess EasyLiner Compleet. Dit is een superhandige roller met een afdekplaatje wat je langs het plafond, een andere muur of een kozijn kunt laten glijden. Zo volg je de lijn enorm precies, zonder op het plafond, de muur of het kozijn te morsen.

Altijd strakke hoeken schilderen doe je zo

Scheuren of zorgvuldig knippen of snijden en dan toch nog morsen in de hoekjes. Als je aan het schilderen bent wil je óók dat de hoekjes mooi recht worden. Onze tip: Kip 308 Hoekjes tape! Deze hoekjes tape heeft dezelfde goede hechting als onze beste schilders tape in een handige hoekjes vorm. Zo schilder je de scherpste hoekjes, elke keer.

De makkelijkste manier om je vloer te beschermen tijdens het schilderen

Tenzij je na het verven een nieuwe vloer gaat leggen, wil je waarschijnlijk de vloer beschermen tegen morsen en verfspetters. Dit kun je doen met oude lakens of papier wat je nog hebt liggen. Onze tip voor het makkelijk beschermen van de vloer is het afdekken met afdekfolie of maskeerpapier waar al tape aan zit. Zoals dit maskeerpapier met tape van Kip.

Alle benodigdheden bij de hand tijdens het schilderen

Naast handige verfbakken in verschillende formaten hebben we ook de handige tool tray van Go!Paint in ons assortiment. Deze past perfect om de buis van een steiger, maar kun je ook aan de ladder hangen. Zo hoef je maar één keer omhoog te klimmen met al je verfbenodigdheden. Afplakken, precisiewerk met een kwast en grotere oppervlakken met de roller. Je hebt alles in één keer bij de hand.

Zo bewaar je kwasten na het schilderen

Na het schilderen is het tijd om op te ruimen. Hoe ga je de kwasten en rollers schoonmaken of bewaren voor een andere klus? Of voor als je morgen nog verder moet met schilderen? Hier hebben we een aantal handige bewaarkokers voor. Zo hebben we een aantal rollers van het merk Friess die standaard in een bewaarkoker worden geleverd en hebben we voor Paintura kwasten de Paintura Brushkeeper Pro. In dit soort kokers kun je rollers en kwasten gemakkelijk, zonder vloeistof, een aantal dagen bewaren en hergebruiken. Voor langdurig bewaren hebben we de Paintura Lucamax Kwastenpot Prof waarin je ronde en platte kwasten langdurig kunt bewaren in een vloeistof.

Image alt text-image