Waar moet je op letten als je gaat buiten schilderen?

Het is weer voorjaar! Tijd om de ramen en deuren open te slaan, in de tuin te werken en te genieten van het prachtige weer. Het genieten begint echter pas echt als je houtwerk strak in de verf staat en je tuinhek weer blinkt in de zon. Benieuwd wanneer je deze klussen het beste kunt uitvoeren, wat je ervoor nodig hebt en hoe je dit het beste aanpakt? Wij hebben alle ins en outs rondom buiten schilderen voor je op een rij gezet!

Het beste weer voor buiten schilderen

Te warm, te koud, te zonnig, te vochtig: kun je dan nooit eens buiten schilderen? Gelukkig wel! Maar het is wel belangrijk om het weerbericht even te controleren voor je aan de slag gaat. Waar je precies op moet letten, hebben wij voor je op een rij gezet. In lees je alles over de gevolgen van regen, wind en de buitentemperatuur op je schilderwerk. Wil je meer weten over de impact van de weersomstandigheden op je schilderwerk en hoe je bepaalde nadelen kunt voorkomen? Lees dan hier meer over het perfecte schilderweer!

Image alt text-image

Zo schilder je houtwerk buiten

Veel van je buitenschilderwerk zal houtwerk zijn. Denk aan kozijnen, schuurtjes, tuinmeubilair en schuttingen. Wanneer je de juiste voorbereidingen treft, kun je weer jaren met je houtwerk buiten vooruit. Dan moet je echter wel de juiste stappen doorlopen. Dit kost misschien even wat tijd en inspanning, maar dan hoef je het voorlopig ook even niet meer te doen! Wij hebben een handig stappenplan voor je opgesteld voor het schilderen van houtwerk buiten.

Dit heb je nodig tijdens het buiten schilderen van hout

Om vlot aan de slag te kunnen met je houtwerk buiten, is het handig om de juiste benodigdheden alvast in huis te halen. Als het perfecte schilderweer zich dan voordoet, kun je gelijk aan de slag! Al met al lijkt het of je een hele lijst met materialen en gereedschap nodig hebt, maar de kans is groot dat je al een hoop in huis hebt. Zo niet, dan komen deze materialen zeker ook nog bij andere klussen in en om het huis van pas! Hier vind je een overzicht van wat je nodig hebt om je houtwerk buiten een opfrisbeurt te geven.

Zo schilder je metaal buiten

Bij het schilderen van metaal moet je weer op net iets andere dingen letten dan bij het schilderen van hout. Het is belangrijk dat een metalen oppervlak van bijvoorbeeld een tuinhek goed wordt beschermd tegen roest. Met de juiste materialen en een goede voorbereiding is dit een fluitje van een cent. Waar je precies op moet letten bij het schilderen van metaal buiten, lees je in dit blog.